diumenge, de gener 28, 2007

12/10/06: Rotorua (2)

Facareguareguareguareguarewaaaaaaaaa!!!

O el que ben escrit seria Whakarewarewa, és un poblet que viu al voltant d'una de les zones geotermals de Rotorua. I és on hem estat avui al matí. Tot i que ha fet un fred que pela i una pudor de sofre a estones nauseabunda, no ens hem perdut ni una de les fumeroles, ni una de les basses de fang bombollejant i gairebé hipnotitzants i ni un dels estancs amb aigües que, per l’acumulació de diferents minerals, tenen tot de colors diferents i vius. El que no hem vist amb tota la seva plenitud ha estat el géiser, que no semblava amb masses intencions d'alçar-se fins gaire amunt.

A la tarda hauríem d'haver fet l'excursió amb helicòpter però el vent ho ha impedit. Així que ho hem endarrerit per demà al matí. Esperem poder-ho fer!





A canvi, hem anat a una altra zona geotermal: Wai-o-tapu. Quins colors més impressionants! La "Champagne pool", per exemple, deu tenir qualsevol de les gradacions de colors taronges i grocs existents. Em sembla molt curiós que uns minerals, com l'arsènic i el sofre entre d'altres, puguin generar aquest colors tan vistosos. A més, pensar que vas passejant per una zona que a sota té activitat geotèrmica, que avui hi ha un forat en un lloc i que demà es pot col·lapsar en un altre lloc i sorgir d'allí aigua bullint amb un nou color, ho fa realment excitant.







I, si encara no estàvem prou fascinats per Rotorua, el súmmum ha estat anar a un spa. Hem gaudit una bona estona passant de piscina en piscina, començant per la més freda, de 36 graus i acabant a la més calenta, de 40 o 42 graus. Tot a l’aire lliure. El canvi entre piscina i piscina el féiem ben ràpid, no feia pas calor a l’exterior. Però un cop estàs dins l’aigua a fora ja hi pot fer el fred que faci falta!



Hem pogut comprovar que l’aigua d’aquest spa és ben natural, doncs es veu perfectament el riu d’aigua bullint i fumejant que passa just pel costat de l’spa i, del qual, es recull l’aigua, es recondueix per refredar-la i així aconseguir la temperatura convenient. I com a natural que és, conté tot de minerals que la fan ben saludable.

Per arrodonir el dia, ha resultat que l’spa permetia acampar. Així que ja ens hi quedem fins demà.

Quin relax!!!