dimarts, de maig 01, 2007

18/10/06: Costa oest

Avui recorrerem un bon tram de la costa oest; de l'illa sud, és clar. Abans d'arribar-hi tenim un bon tram veient ovelles i vaques, camps i muntanyes.

Primer passem a través de la gorja Buller, l'aigua de la qual sembla talment negra! Arribem a Cape Foulwind, on comencem a trobar-nos immenses roques enmig del mar: són ben negres, retallades per l'aigua del mar i els forts vents que les colpegen. És una zona ben inhòspita. I, a més, fins fa poc feia sol, però s'ha estat tapant i el color gris del cel encara ens ho fa semblar més, d'inhòspit.

La següent parada és a una platja també envoltada de roques, de sorra negra i on l'espuma blanca de l'aigua hi contrasta. Ens pensàvem que això serien els "Pankakes rocks" que estàvem buscant, però no ho sembla. Així que continuem una mica més enllà a veure si els trobem.

I sí, per fi hi arribem. Suposo que s'anomenen "Pankakes rocks" perquè sembla com si algú hagués amuntegat "pankakes" gegants per formar les roques. Són unes roques ben curioses. Algunes d'elles es troben al bell mig del mar, erosionades en la seva base per l'aigua i amb pinta de caure en qualsevol moment. D'altres tenen formes ben curioses. I en d'altres, l'aigua hi trenca amb tanta força que hi fa uns sorolls fortíssims i dispara altes columnes d'aigua ben amunt.

Acabem el dia a Greymouth, en un càmping lletgíssim i que, a més, està al costat d'un cementiri!