diumenge, de setembre 02, 2007

30/10/06: Kaikoura

Tenim mala sort, perquè el dia s'ha tornar a aixecar lletjot, amb pluja i vent. És molt dubtós que poguem veure balenes avui, però ens dirigim a Kaikoura de totes maneres. Passem primer per la central de les excursions i ens diuen que de moment és impossible: fa una ventada que amb prou feines he arribat a la porta, així que ja es veu que no ho aconseguirem.

De totes maneres ens quedem a passar el matí per allí: el poble no té gaire interès, però Kaikoura, a part de les excursions per veure balenes, també és coneguda per la llagosta. Així que ens quedem fins a l'hora de dinar. I val la pena, és ben bona!

Després de dinar ho tornem a intentar, perquè s'ha aclarit el cel i fins i tot ha sortit el sol. Però ens diuen que més enllà, al mar, hi fa massa vent per sortir. Desistim, amb pena. No podem quedar-nos més aquí, perquè demà ja marxem i estem massa lluny de Christchurch. Ens n'anem cap a la base de l'Arthur Pass. Aquest pas entre muntanyes ja l'havíem creuat, però ens havia fet força mal temps. A veure si hi ha sort i demà fa més bon temps.

El camí fins a la base de l'Arthur Pass és per la costa. Com que ha parat de ploure i surt el sol, els colors de la costa són preciosos. Ens aturem una estona i ens topem amb una foca immensa (o lleó marí, no sé distingir-los) que rondina una mica per foragitar-nos, cosa que no dubtem pas massa després de fer-li la foto que teniu aquí.