diumenge, de juny 10, 2007

20/10/06: Tekapo, Pukaki, Mt Cook i Tasman


El llac Tekapo és la primera parada del dia. Aquest llac s'alimenta d'aigua de glaciar, la qual cosa es nota amb la col·lecció de blaus turquesa que es veuen amb el reflexe del sol, que avui brilla sense ni un núvol que li ho impedeixi. Ens hi estem una estona admirant-ne els colors i els voltants. Al fons hi ha el Mt Cook, nevat, és clar.





Per veure una altra perspectiva del llac anem per un caminet i ens plantem a un camp ple d'ovelles. Acostar-nos a la vora del llac vol dir creuar aquest camp, a peu clar, però enmig de les ovelles. No sé si ens atacaran, passaran de nosaltres o fugiran. Fan lo últim, fugir, però d'una forma ben divertida. Estant la majoria a l'esquerra del camp, van passant, en grups, cap a la dreta, de mica en mica, parant-se uns breus segons a observar-nos per, immediatament, tornar a córrer. Lo divertit és que passant nosaltres pel mig, no calia que es moguessin, perquè estàvem prou lluny. Però totes, sense excepció, es van movent d'una punta a l'altra. No hi entenem gaire d'ovelles, està clar.


La segona parada és al llac Pukaki. És molt semblant al Tekapo, però més gran i amb més blaus turquesa. Després ens dirigim al Mt Cook, vorejant tot el llac. És molt sorprenent i impressionant la visió del Mt Cook, doncs fa molts anys estava creuat per una glacera i això fa que les muntanyes arranquin com a parets imponents des d'on ens trobem nosaltres.

Fem primer una caminada de dues horetes per veure el Mt Cook de més a la vora. Es veu clarament per on avançava aquest glaciar que ara és un gran explanada, buida, que acaba en un llac i algunes restes de glacera. El segon passeig és per acostar-nos al glaciar Tasman, que també s'ha extingit molt però que, amb una mica de sort, podem veure un petit iceberg que es deu haver trencat fa poc i del que es poden veure els blaus que es formen en el seu interior per la pressió a la que està sotmès.

Un dia ben complet i sense un núvol. Fantàstic.