diumenge, de juny 24, 2007

22/10/06: Queenstown i Te Anau

Queenstown és la ciutat dels esports de risc per excel·lència de Nova Zelanda. Se'n poden fer en d'altres llocs, però aquí n'hi ha un bon fotimer de concentrats. Nosaltres escollim un dels més lights de tots, em sembla, però almenys calia fer-ne algun. És el shotover jet. Es tracta d'una llanxa motora que va a tota pastilla per un riu on hi ha molt poca altura d'aigua, per un canyó molt estret.

És ben divertit però no fa pas por, tot i que el conductor s'acosta moltíssim a les roques i fa que la llanxa doni voltes sobre sí mateixa. El que és realment dur és el fred que t'agafa a la cara. Un dolor impressionant, sobretot al front. I com que no et pots deixar anar per no sortir volant de la llanxa, es fa etern. Pensava que no podria recuperar el front mai més!!!

Dinem a la vora del llac (sí senyor, un altre llac) i després anem a veure com la gent fa bungy jumping. Me n'agafen ganes, però sóc una cagada i no m'atreveixo a fer-ho. Ha de ser al·lucinant tirar-se d'una altura com aquesta. I el cas, és que es veu clarament que ho tenen molt controlat, ja que veiem com es tira gent de diferents mides i pesos i aconsegueixen que arribin just on comença l'aigua. Però no m'hi veig en cor, què hi farem!




La següent parada és Arrowtown, una ciutat tipus de "l'oeste", molt agradable per passejar-hi i escoltar una mica de jazz ajaguts a l'herba. I més, amb el dia explèndid que ens ha tocat avui.






Acabem el dia anant a veure cuques de llum. Hi ha unes coves, a la vora de Te Anau, on hi viuen un munt de cuques de llum. Et pugen en una barqueta, apaguen tots els llums i es desplacen per dins la cova guiant-se per una corda. Al cap de ben poca estona comences a veure alguns puntets de llum davant teu i de cop i volta en veus cents que t'envolten. És una espectacle preciós!