dissabte, de juny 09, 2007

Algunes coses curioses per nosaltres (II)

Vet aquí unes quantes coses més que ens van semblar prou curioses:



  • Ens va sobtar que els Maorís anessin descalços força sovint. Te'ls podies trobar passejant pel carrer descalços, al súper també descalços...





  • Està tot ple de lavabos públics: en vam trobar un fins i tot en un camí, enmig del bosc, dins un parc nacional; ben camuflat, això sí. Tots aquest lavabos, del primer a l'últim, estaven, sorprentment per nosaltres, netíssims. Vaja, com qualsevol lavabo públic que et pots trobar per aquí, no?



  • Vam creuar una bona colla de ponts, pels que només passava un sol vehicle i pel qual semblava difícil que la nostra caravana hi aconseguís passar. Però hi passava! Eren ponts de ferro, preciosos, com els de les fotos.







  • L'idioma és l'anglès, però la pronunciació és un pèl diferent al que nosaltres estem acostumats. Al principi vam tenir algunes dificultats per comunicar-nos. Fins i tot, la resposta tan senzilla de "Spain" a la típica pregunta de "Where are you from?" vam haver de repetir-la diferents vegades. Nosaltres dèiem 'Ezpéin' i ells esperaven 'Ezpáin'. Les vocals, sobretot, era el que més canviava. Sorprenia com pronunciaven 'Yiz' per dir-nos que 'sí'!!!



  • I el cafè, també mereix especial atenció. No som massa cafeters, si en prenem algun acostuma a ser amb poc cafè i una bona quantitat de llet. Així que, en països anglesos, el cafè que prenen és el que ens sol agradar. I el de Nova Zelanda acostumava a ser molt bo, amb un munt de crema per damunt. Lo millor era agafar-ne un de ben gran i anar-lo bevent mentre conduíem amb la caravana.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bonics els ponts, eren tots tan semblants?

Marta Contreras ha dit...

N'hi havia uns quants d'aquest estil. Sí, eren força bonics!