divendres, de juliol 06, 2007

23/10/06: Milford Sound

Dia plujós! Un dia de sol, un dia de pluja, un dia de sol, un dia de pluja... Carai!

Enfilem el camí cap al Milford Sound. El Milford és un dels molts fiords que poblen el sud oest de l'illa sud i el més conegut, ja que és fàcilment accessible per carretera. Tot el camí es veu que també és bastant espectacular, però la pluja i la boira no ens ajuda gaire a descobrir-ho. Anem parant, però tampoc massa, ja que hi ha forces punts on no et deixen aturar per perill d'esllavissades. La parada que fem és a fer les fotos de rigor a les Keas que explicava en el post dels Mixons. I poca cosa més.

Quan arribem al final de la carretera encara està plovent, tot i que poc, però hi ha una bona colla de núvols ben negres. I és precisament amb aquest temps que ens trobem davant del Milford Sound. És espectacular, imponent, tenebrós, misteriós, brutal... Fa un temps fastigós i tot i això ens quedem embaladits amb la bellesa de l'espectacle.

Al cap d'una estona comença aclarir-se el dia, els núvols van tocant el dos de mica en mica i apareix un altre Milford, també espectacular però menys que el que hem vist amb mal temps. Llegim que aquesta zona és una de les zones més plujoses de tot el món. Així que no ha estat mala sort veure-ho amb mal temps. De fet, diuen que demà farà sol, així que serem dels pocs afortunats que gaudirem de l'espectacle en totes les seves formes.

Ja és tard, així que avui farem nit per aquí en un descampat que hi ha a la vora d'un refugi, on es pot sopar, descansar en una àmplia sala amb sofàs, revistes i llibres de tot tipus, piano i internet a dos euros l'hora. Demà al matí farem el viatge amb vaixell pel Milford.

2 comentaris:

fan ha dit...

Fa massa temps que tinc ganes de veure el Milford Fiord . Sembla espectacular .Enhorabona pel teu blog

Marta Contreras ha dit...

És preciós de debò. Si pots, no te'l perdis.

Merci pel comentari!